31.08.2009.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Церемонија отварања међународне војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009 одржаће се у среду, 2. септембра у касарни ''Књаз Михаило'' у Нишу, са почетком у 09,15 часова.  Вежбу ће отворити државни секретар у Министарству одбране Зоран Весић. Након свечаности отварања планиране су изјаве за медије.

На вежби, која се одржава од 2. до 13. септембра у Нишу, учествоваће више од 600 учесника из 15 земаља. Република Србија је први пут земља домаћин ове вежбе, која се у организацији Европске команде Оружаних снага САД већ неколико година одржава у земљама Централне и Источне Европе.

Циљ вежбе је увежбавање медицинског особља оружаних снага земаља учесница да заједнички делују на збрињавању унесрећених у масовним катастрофама. Планирани концепт обухвата садржаје треће мисије Војске Србије, а то је подршка цивилним  властима у борби против елементарних несрећа и катастрофа.

Током прве недеље учесници вежбе и представници цивилних организација похађаће различита предавања и курсеве у касарни ''Књаз Михаило''. Након академског дела, практични део вежбе одвија се на девет радних тачака на аеродрому ''Цар Константин'' у Нишу. Новинарима ће бити омогућено да прате све активности, у договору са особама за контакт.

Више информација о вежби можете наћи на сајту www.medceur2009.mod.gov.rs.

 Молимо вас да акредитације за церемонију отварања доставите до сутра, 1. септембра до 14,30 часова на факс: 018/509-731 или e-mail: info.medceur@gmail.com.
Улазак у касарну ''Књаз Михаило'' је из Чегарске улице (пројавница бр.1).

Особе за контакт: Јелена Јевтовић, тел: 064/8874-202 и потпуковник Предраг Влаисављевић, тел: 064/8329-010.