MEDCEUR 2009 се захваљује на професионализму, подршци и гостопримству грађанима и граду Нишу, СББ, Тотал ТВ, ТВ Коперникус, Црвеном крсту Србије, Хитној помоћи Ниша, Средњој медицинској школи у Нишу
12.09.2009.
Завршена вежба MEDCEUR 2009
Данас је у касарни ''Књаз Михаило'' у Нишу свечаном церемонијом затворена вежба MEDCEUR 2009. Церемонији су присуствовали начелник Управе за здравство Министарства одбране бригадни генерал Вељко Тодоровић и командант 3.бригаде КоВ пуковник Чедомир Бранковић.

12.09.2009.
Учешће Хитне помоћи Ниш и Црвеног крста Србије на вежби MEDCEUR
Велики допринос вежби MEDCEUR 09 дали су и Завод за хитну медицинску помоћ Ниш и Црвени крст Србије, учествовањем у академском делу и практичном приказу вежбе.

10.09.2009.
Министар Шутановац на међународној војно-медицинској вежби MEDCEUR 2009
Министар одбране Драган Шутановац присуствовао је данас приказу практичног дела међународне војно-медицинске вежбе MEDCEUR 2009. Садржаје вежбе пратили су и отправник послова амбасаде САД у Београду Џенифер Браш, начелници генералштабова Србије, Хрватске и Црне Горе, генерал-потпуковник Милоје Милетић, генерал збора Јосип Луцић и вицеадмирал Драган Самарџић, генерал-мајор Роберт Бејли из Европске команде ОС САД, помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић и државни секретари у ресорним министарствима, страни војни представници акредитовани у Србији, представници канцеларије НАТО у Београду, Међународног Црвеног крста и Црвеног крста Србије.

09.09.2009.
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић присуствоваће приказу практичног дела међународне војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009 у четвртак, 10. септембра на војном аеродрому у Нишу, са почетком у 10 часова.

07.09.2009.
Семинар Цивилно-војна сарадња и цивилно-војни послови
У оквиру међународне војно-медицинске вежбе MEDCEUR 2009, у касарни ''Књаз Михаило'' у Нишу почео је са радом семинар „Цивилно-војно сарадња и цивилно-војни послови“, који ће трајати до 8. септембра 2009. године. Предавачи на семинару су припадници Војске Србије и оружаних снага САД, Немачке и Пољске, као и стручњаци из Црвеног крста Србије и Управе за ванредне ситуације Министарства одбране. Семинар прати 70 слушалаца из земље и иностранства, међу којима је највише полазника из Војске Србије, Црвеног крста Србије и ресорних министарстава Владе Р. Србије.

04.09.2009.
Начелник ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић обишао међународну војно-медицинску вежбу MEDCEUR 09
Данас је начелник ГШ ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић обишао учеснике међународне војно-медицинске вежбе MEDCEUR 09 у нишком касарнама «Аеродром» и «Књаз Михаило». На почетку посете кодиректори вежбе потпуковник Горан Десанчић и пуковник Тимоти Браун упознали су генерала Милетића са досадашњим активностима и планираним садржајима за наредне дане. Потом је генерал Милетић обишао команду војно-медицинске вежбе, стручна предавања и простор предвиђен за извођење практичног дела вежбе.

02.09.2009.
Почела међународна војномедицинска вежба MEDCEUR 2009
У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, данас је почела међународна војномедицинска вежба MEDCEUR 2009, на којој ће се, од 2. до 13. септембра, више од 500 учесника из 14 земаља увежбавати за заједничко деловање у збрињавању унесрећених у масовним катастрофама. Свечаности су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Зоран Весић, начелник ВМА генерал-мајор Миодраг Јевтић, начелник Управе за здравство МО бригадни генерал Вељко Тодоровић, заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Милан Мојсиловић, пуковник Тимоти Браун из Европске команде САД и други гости.

01.09.2009. Магазин “Одбрана” бр. 95 од 1. септембра 2009. године
Интервју са бригадним генералом Миланом Мојсиловићем


ДОБАР СИГНАЛ СВИМА

Да бисмо били активан и поуздан партнер у међународном систему, морамо да имамо одређене способности. Оне не могу да дођу саме по себи, већ се морају изграђивати. То је процес. Један од начина доласка до циља управо је предстојећа вежба Медкјур 2009. Она је, исто тако, идеална прилика да прикажемо наше капацитете и оспособљеност другима, с обзиром на то да ће бити присутан и велики број земаља чланица Партнерства за мир и чланица Натоа. Мислим да шаљемо добар сигнал свима и да, кад говоримо о војномедицинским капацитетима, имамо чиме да се дичимо – рекао је заменик команданта Здружене оперативне команде.

31.08.2009.
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
Церемонија отварања међународне војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009 одржаће се у среду, 2. септембра у касарни ''Књаз Михаило'' у Нишу, са почетком у 09,15 часова. Вежбу ће отворити државни секретар у Министарству одбране Зоран Весић. Након свечаности отварања планиране су изјаве за медије.

30.08.2009
Припреме за војномедицинску вежбу „MEDCEUR 2009“
Припреме за почетак једне од најзначајнијих овогодишњих активности Министарства одбране, Војске Србије и српског војног санитета, међународне војномедицинске вежбе MEDCEUR 2009, приводе се крају. На аеродрому ''Цар Константин'' и касарни ''Књаз Михаило'' већ је размештено око 100, од укупно 600 планираних учесника вежбе која се одржава од 2. до 13. септембра у Нишу.

16.06.2009
Војномедицинска вежба „MEDCEUR 2009“
Финална планска конференција војномедицинске вежбе „ MEDCEUR 2009”, односно завршна фаза припрема за међународну вежбу која ће се одржати почетком септембра, одржана је 15. јуна у Нишу.